NL | FR | EN | DE
 
 
Contacteer ons
Coil Pro NV
Scheldekanaaltragel 1
9052 Gent - Zwijnaarde
Belgium
 
 
Tel.: +32 9 / 243 49 91
Fax: +32 9 / 281 24 56
E-mail: info@coilpro.be
BTW: BE 0896.818.844
 
Home
Bedrijf
Afrolservice
Logistieke diensten
Vacatures
 
 
Missie
Waarden
Medewerkers
Kwaliteit en logistiek
Duurzaam ondernemen
 
U bent hier: home > bedrijf > duurzaam-ondernemen
 
Duurzaam ondernemen

Coil Pro wil duurzaam ondernemen met aandacht voor ecologie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onze nieuwe infrastructuur langs de Schelde is voorzien van 15.000 m² thermisch geïsoleerde hallen en de modernste overdekte los- en laad-installatie. Dankzij deze strategische ligging op een knooppunt van Europese waterwegen, verloopt aanvoer en eventueel afvoer van het materiaal per schip. Dit resulteert in verminderde vrachtwagenfiles en CO2-uitstoot.

Om verder bij te dragen tot de bestrijding van de klimaatopwarming werden fotovoltaïsche panelen op het dak van de productiehallen voorzien, goed voor een jaarlijkse productie van 350.000 kW (of het verbruik van ruim meer dan 100 gezinnen); één van de vijf grootste installaties in België bij realisatie.

Met respect voor groen en de omgeving werden de gebouwen optimaal ingepast in het landschap en omgeven door een groene gordel van heesters en bomen.

Bij dit alles zorgen we ook voor een nette en aangename werkomgeving voor onze medewerkers. Met een lange termijnvisie voorzien we in opleiding en bijscholing van onze werknemers met wie we de toekomst willen uitbouwen.

Sinds 2015 is Coil Pro CO2 neutraal (scope 1 & 2). Dit kon tot stand komen dankzij een grondige externe audit en CO2 voetafdrukberekening, gevolgd door energiebesparende maatregelen. De voorlopig niet terugdringbare CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door de aankoop van CO2 credits uit een Gold Standard gecertificeerd klimaatproject. Het gesteund project zorgt voor het herstellen van gedegradeerde graslanden in de Sahel van Burkina Faso en helpt woestijnvorming te voorkomen.

 

 

 
 
     
Disclaimer - 2010 © Coilpro NV - Scheldekanaaltragel 1 9052 Gent - Zwijnaarde Belgium - BTW: BE 0896.818.844